Póthaj Titkok

Bár nagy hajkínálat áll a hajhosszabbítók rendelkezésére, olykor megtévesztő lehet egy első ránézésre minőségi szép hajnak tűnő copf, vagy egy alacsonynak tűnő ár. A kedvező ár érték arányt rengeteg tényező befolyásolja melyek sokszor nem csak egy laikus, de egy szakmabeli számára is megtévesztőek lehetnek.

Titkok a Póthajról

Minőséget meghatározó alap elvárások egy póthajjal szemben:

-Póthaj legyen szálirányos, REMY.

(Azaz egy copfba összefogva kerüljön levágásra, hiszen ha a szálirány megfordul, akkor az első hajmosást követően a póthaj a saját hajjal együtt olyan mértékig összegubancolódik, hogy sokszor a saját hajat is kénytelenek vagyunk levágni. Egyszóval a nem REMY hajak alkalmatlanok tartós hajhosszabbaításhoz és komoly veszély forrást jelentenek. Nem REMY póthajak kiszűrése 100%-osan csak mosást követően lehetséges. Nagyon fontos, hogy olyan helyről vásároljunk ahol a minőség ellenőrzése minden copf esetében megtörténik a tovább értékesítést megelőzően!)

Póthaj copfok 100% emberi szálakból kell hogy álljanak.

(A műszállal kevert hajak olcsóbbak, hiszen a műanyag szálak ára nagyon alacsony az emberi hajjal szemben. Laikus számára egy műszállal kevert haj még szebbnek is tűnhet. Azonban az ilyen copfok szőkítése és festése problémás vagy kivitelezhetetlen (a műszálak arányától függően). Általában gubancolódnak és hordhatósági idejük is rövidebb. Az állati szőrök a legtöbb esetben allergiás reakciókat váltanak ki.)

Póthaj legyen egy fejről copfba fogva levágva.

(Európai és európai minőségű hajak esetében a különböző copfok, különböző súlyúak. Nem 100g-os egyen copfok! Ha magunk szeretnénk szőkíteni a vásárolt póthajat, igen nagy gondot okozhat ha azt több copfból keverték össze egy copfá. Minden emberi haj különböző mértékű pigmentáltsággal rendelkezik. Szőkítéskor egyértelmű, hogy különböző mértékig pigmentált copfok különböző árnyalatúra fognak szőkülni. )

-Póthaj legyen frissen vágva, hiszen élettelen, hagymával már nem rendelkező haj ápolást igényel.(A nem frissen vágott hajak szárazzá, fénytelenné és töredező végűvé válnak.)

-Póthaj feldolgozása során lehetőleg szűz hajból kell dolgozni, hiszen azt még nem érte vegykezelés és így könnyebben festhető, szőkíthető minőségromlás nélkül. (Egy pl. korábban vörösre vagy feketére festett póthajból éppoly nehézkes és minőségkárosító szőkét varázsolni, mintha a saját festett hajunk színétől próbálnánk szabadulni.)

-Póthaj feldolgozása történjen kíméletesen, szakértelemmel.

(Ázsiai hajakat nagy mennyiségben készítik költséghatékonyan gyárakban. Az ilyen hajak színezését és szőkítését a gyors és olcsó eredmény érdekében olcsó és gyors, károsító vegyi anyagokkal végzik. Végezetül a roncsolódás leplezése végett szilikon fürdőbe mártják, mellyel az első néhány mosásig megtévesztően egészséges kinézetűvé tehetik a póthajakat. Az ipari géppel tresszelt hajak tressz sorainak méretei nem a vevő igényeinek megfelelően készülnek, nem igazodnak a fejkörfogat egyedi sajátos méreteihez. Sorok méretre vágását követően pedig sokszor hullani kezd a póthaj. Az előre kitincsezett hajak többsége rossz minőségű ragasztóanyagot tartalmaz. Ezekből a rossz minőségű anyagokból a tincsekre indokolatlanul nagy mennyiséget helyeznek fel, mellyel copfonként több grammnyi többlet súlyt is nyerhetnek, így a vásárló haj áron egy csomó felesleges ragasztót is vásárol.

-Fontos, hogy a póthaj tisztított legyen az esetleges élősködőktől, hiszen máskülönben komoly egészségügyi következményekre számíthatunk.

-Hivatalos hajkereskedésekből vásároljunk!

Magyarországon egyre több a magát hajkereskedőnek érző vállalkozó kedvű magánszemély :( . Sajnos ezek a „hajkereskedők” többnyire csempész áruként hozzák be az országba ázsiából származó copfjaikat. Az ázsiai hajak azonban nem a legmegfelelőbbek az európai hölgyek hajhosszabbításához, ami csak a kisebbik probléma. Azok a fodrászok akik laikusként az olcsó ár miatt, ilyen beszerzési forrást használnak fel, amellett, hogy illegálisan (bizonytalan eredetű, számlával nem igazolt árut) árusítanak, komoly egészségügyi kockázatnak vetik alá vendégeiket. Ezek a hajak ugyanis nem rendelkeznek a megfelelő fertőtlenítési igazolással sem.

Ne vásárolj zsákba macskát!
Mikor valóban kedvező egy póthaj ára?

Árat befolyásoló szempontok:

-Csak legálisan vásároljunk póthajat!
Az illegálisan pl. csempészáruként Magyarországra kerülő póthajak ára egyértelműen olcsóbb lehet mivel sem vámot se ÁFÁ-t nem fizetnek utánuk a csempészek. Azonban sokkal komolyabb árat fizethetsz ha bedőlsz nekik mint amennyit esetlegesen megspóroltál! Tisztítatlan póthaj mely nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő engedélyekkel sem, nem felel meg a higiéniai követelményeknek. Veszélyezteted magadat, a vendégedet és az egész szakmai hírnevedet. Ráadásul a csempészek felé semmilyen garanciális elvárást nem támaszthatsz. Mindemellett illegálisan beszerzett póthaj értékesítését Te sem végezheted legálisan.

-Miért ne vásárolj magánszemélytől?

Elsősorban mert a használt haj higiéniai szempontból kifogásolható, kockázatos. Másodszor az érvényben lévő fogyasztó védelmi jogszabályok értelmében csak a vállalkozókat és cégeket kötelezik a visszavásárlásra és garancia adására. Így ha mégsem tetszik a póthaj amit használtan és/vagy magánszemélytől vásároltál úgy semmilyen kifogással nem élhetsz, nincs lehetőséged az adás-vétel meg nem történtté tételére.

-Az osztályozott copfok lehet, hogy kicsivel drágábbnak tűnnek első ránézésre, azonban a rövid babahajaktól megtisztított copfok feldolgozásakor nem keletkezik hulladék, veszteség a copfból.

-Egy copf a gumizás alatt ne legyen túlzott mértékben elcsúsztatva hiszen így akár 10 cm-el is hosszabbnak tűnhet a megvásárolt póthaj. Az pedig köztudott ugyebár, hogy minél hosszabb egy póthaj, annál magasabb a piaci értéke.

-A póthaj gumizása: Érdemes számolni azzal a ténnyel. hogy a póthaj minden esetben valamilyen cérnával, gumival vagy szalaggal van átkötve, hogy szét ne hulljon. Amennyiben az árat a póthaj súlya határozza meg, úgy figyeljük meg azt is milyen vastag, azaz milyen nehéz a gumizás a hajon.

-Copfok végének tömöttsége és egészséges állapota: Fontos, hogy a póthaj allja megfelelően tömött és ne elvékonyodott legyen, a hajszálak pedig ne töredezzenek. Ha ezt a szempontot szem elől tévesztjük előfordulhat, hogy egy pl. 60cm-es copfot 10-20cm-el rövidebbre is vissza kell vágni ahhoz, hogy a leendő tulajdonos tetszését elnyerje. Ilyenkor ezt a tényezőt is érdemes belekalkulálni a vásárlási és későbbi eladási árba.

-Póthaj súlya:Figyeljünk továbbá arra, hogy minden esetben teljesen száraz póthajat vásároljunk, hiszen egy nedvesen megvásárolt póthaj a száradása után kisebb súlyú lesz.

-Póthaj hossza: Ár érték arány elbírálásakor kedvező lehet számunkra ha olyan eladótól vásárolunk aki néhány cm-el a névleges hossz fölötti hosszban adja el nekünk a copfokat, mivel a későbbi feldolgozásnál szükség lehet ezekre a többlet cm-erekre. Megkönnyíthetjük helyzetünket ha egy olyan cégnél vásárolunk akinél ezen kritériumokon felül, lehetőség van BÁRMILYEN póthaj megrendelésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy mindezek tudatában is állíthatjuk a mi póthajaink ár-érték arányban a legkedvezőbbek Számodra.

De miért válassz éppen minket?

Filozófiánk: Vendéged megálmodja, mi lehetővé tesszük, Te pedig megvalósítod!:-)

  • Póthaj megrendelés